Denne side har begrænset understøttelse af din browser. Vi anbefaler, at du skifter til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
30 dages gratis returnering

Fri Fragt på ordre over 499,-

Oplev dine eksklusive fordele ved at logge ind på din konto nu.

Kurv 0

Vi ønsker dig tillykke! Din ordre kvalificerer sig til gratis forsendelse Du er 499 kr fra gratis forsendelse.
Ikke flere produkter tilgængelige for køb

Produkter
Par med
Tilføj bemærkninger til ordren
Subtotal Gratis
Forsendelse, skatter og rabatkoder beregnes ved kassen

SMYKKEGUIDE: Hvad er en Cubic Zirconia?

JEWELLERY GUIDE: What Is a Cubic Zirconia? I Jewellery Since 1971 I Dansk Copenhagen

Lad os tage dig med på en rejse for at opdage den fascinerende sten, zirkon! Med en bred vifte af farver findes den i helt specielle bjergarter. Vidste du, at det er december fødselssten og at denne sten har en dyb betydning bag sig - visdom, velstand og selvtillid.

Inden for smykkedesign er de fleste af de brugte zircon-sten lavet i et laboratorie. Det er et bæredygtigt valg for enhver designer. I stedet for at tage fra naturen, bruger vi de menneskeskabte sten.

 

Scandinavian Minimalist Jewellery Design I Nordic DNA Since 1971 I Dansk Copenhagen

Hvad er forskellen på en cubic zirkonia og en diamant?

Zirkoner og diamanter er to af de mest populære ædelstene på markedet i dag. Selv om de begge har en smuk glans og funkler, er der tydelige forskelle mellem dem. En diamant er det hårdeste naturlige stof på jorden. Dens stærke molekylære binding gør den utrolig modstandsdygtig over for ridser og skår, hvilket har gjort den til en af de længstvarende ædelstene. På den anden side er en zirkon relativt blød sammenlignet med en diamant, men dens holdbarhed er stadig imponerende. Den er også meget billigere end diamanter og kan skæres i mange forskellige former og størrelser.

Den positive side af zirkoner er, at de ofte har et utroligt udvalg af farver, lige fra gul til orange til rød og endda blå eller lilla! Ud over at være tilgængelige i en række farver findes zirkoner i spektakulære klarhedsniveauer - deres interne struktur skaber fantastiske lysglimt i hver sten. Det skaber en næsten magisk effekt, som man ikke får med diamanter, og gør hvert smykke unikt og specielt. Derudover siges det, at zirkoner fremmer balance og harmoni, samtidig med at de bringer held til den, der bærer dem. Alt i alt er zirkoner en fremragende sten til alle, der vil have noget smukt til en overkommelig pris!

HVAD ER EN CUBISK ZIRKON?

En naturlig zirkon er et mineral, der består af zirkoniumsilikat og forekommer i forskellige farver. Det bruges ofte som ædelsten og kan findes i smykker, men dets mest almindelige anvendelse er som industrielt materiale på grund af dets ekstreme hårdhed. Naturlige zirkoner kan findes i forskellige farver, lige fra strålende gul til mørkegrøn.

Laboratoriefremstillede (også kaldet syntetiske eller skabte) zirkoner er konstruerede zirkoner med lignende fysiske egenskaber som naturlige zirkoner. Disse sten fremstilles ved hjælp af avancerede teknikker og er et billigere alternativ til natursten. Cz-sten er ofte farveløse, men de kan også farves ved at tilføje spor af metaloxider under fremstillingsprocessen. De er ekstremt holdbare og har en fremragende glans sammenlignet med andre menneskeskabte ædelstene. Mens prisen på laboratorieskabte zirkoner typisk vil være lavere end for naturlige zirkoner, kan kvaliteten af stenene være næsten lige så høj som for naturligt forekommende zirkoner.

ET KIG PÅ ET CZ-FARVEKORT

Farverne i CZ Stone er levende og iøjnefaldende med toner, der spænder fra lys rosa til mørk lilla. På afstand ser CZ Stone ud som en almindelig gråhvid sten, men når man kommer tættere på, bliver det tydeligt, at farverne i den er som hvirvler af maling på et lærred. Den unikke kombination af elementer, der findes i CZ Stone, giver denne sten dens smukke udvalg af farver.

Når den er slebet og poleret, afslører CZ-stenen sit fantastiske udvalg af nuancer, herunder blå, pink, lilla, orange, grøn og gul. Denne variation giver mulighed for at bruge ædelstenen i mange forskellige designs og anvendelser. Den er også kendt for at have en fremragende klarhed, som fremhæver endnu flere af de unikke farvekombinationer.

CZ-stenen er også meget holdbar, hvilket gør den ideel til enhver anvendelse, hvor holdbarhed er et must, f.eks. smykker eller boligindretning. Dens ikke-porøse overflade gør den nem at rengøre og pleje, mens dens hårde kvalitet gør den modstandsdygtig over for ridser. Det betyder, at du kan være sikker på, at dine ædelstenssmykker eller andre pyntegenstande vil beholde deres smukke farver i mange år fremover.

Fra traditionelle til moderne smykker kan CZ Stone hjælpe med at bringe din vision til live med sit unikke udvalg af farver og mønstre. Uanset om du leder efter noget traditionelt eller noget moderne, så lad skønheden i CZ Stone bringe din idé til live!

Sådan opbevarer og plejer du dine zirkoner

At opbevare dine zirkoner i et smykkeskrin er den bedste måde at beskytte dem på. Hvis du ikke har et smykkeskrin, kan du bruge den ruskindspose, dine smykker blev leveret i.

Du kan rengøre zirkoner ved at blande et par dråber mildt rengøringsmiddel med en lille smule varmt vand og bruge en blød tandbørste til forsigtigt at skrubbe snavset væk. Til sidst skylles eventuelle sæberester af med rindende varmt vand for at få en grundig rensning. Hvis du husker disse forholdsregler, vil du kunne bevare dine zirkonsmykker i mange år fremover!

Scandinavian Minimalist Jewellery Design I Nordic DNA Since 1971 I Dansk Copenhagen

Joy Kollektionen

Det hele handler om perler og krystaller

Nyhedsbrev

Tilmeld dig

..... Hvis du kunne lide denne blog

Scandinavian Minimalist Jewellery Design I Nordic DNA Since 1971 I Dansk Copenhagen